ראובן לדיאנסקי, סגן ראש העיר וממונה על תחום איכות הסביבה, קיימות ושיפור פני העיר כינס השבוע את צוות ההיגוי של תכניות המזון שפועלות בתל אביב-יפו, שהן: "תכנית בתיאבון – מדיניות מזון עירונית", בהובלת הרשות לאיכות הסביבה וקיימות ובשיתוף האגף לרפואה ציבורית, מינהל השירותים החברתיים, רשות הספורט ומינהל החינוך אשר הוקמה במטרה לקדם את המודעות והנגישות למזון בריא ומקיים תוך התבססות על עקרונות התזונה הים תיכונית לכל תושבי העיר. התכנית מקדמת עקרונות של רווחה וביטחון תזונתי, נגישות למזון בריא , חינוך לקיימות, הפחתת בזבוז מזון ופסולת ואורח חיים בריא ופעיל.
התכנית השנייה שפועלת אצלנו היא "אפשרי בעיר", תכנית לאומית בהובלת משרד הבריאות שפועלת במטרה ליצור סביבת חיים פיזית, חברתית וכלכלית המקדמת ומאפשרת חיים פעילים ובריאים.
לדיאנסקי: "קיבלתי סקירה לגבי הפעילויות שמתקיימות בעיר והמתוכננות עד לסוף שנת 2022 בתחום עידוד מזון בריא ומקיים, אשר כוללות בין היתר: הסברה ופעילות קהילתית בנושא מזון בריא בקרב קהל רחב של אוכלוסיות ברחבי העיר, קמפיין ארצי לצמצום שתייה מתוקה ועידוד שתיית מים, סדנאות לבישול מזון בריא, הטמעת תזונה בריאה ומקיימת בתנועות נוער ובמרכזים קהילתיים, פעילות באירועים עירוניים בהם נמכר מזון, עידוד פעילות גופנית ועוד. מדובר בנושא חשוב ביותר שנמצא על סדר היום שלנו בעיריית תל אביב."