בתקופת החגים מרביתנו קונים הרבה ואוכלים יותר מהרגיל. הנה נתון שאותי הדהים – שליש מהמזון שלנו מוצא את דרכו לפח!
היקף אובדן המזון בישראל עומד על כ-2.5 מיליון טון בשנה. המזון היורד לטמיון נשלח להטמנה, מגביר פליטות גזי חממה, ותורם להתייקרות צריכת המזון במשקי הבית ולאובדן מזון אכיל.
"הירקנייה הירוקה" הוא פרויקט סביבתי שרקמו יחד ירקנים מרחבי העיר והרשות לאיכות סביבה וקיימות אצלנו בעיריית תל אביב-יפו – שנועד לצמצם את ההשלכה של עודפי ירקות ופירות איכותיים ואכילים ולשמור על הסביבה.
במסגרת הפרויקט, 10 ירקניות ברחבי העיר, כולל ביפו, שוק התקווה, לבונטין ועוד, מציעות לכם ולכן 2 פתרונות:
- ארגז "קחו פרי" – פירות וירקות בחינם, הצלה לפני השלכה (ארגז חינם).
- ארגז "פירות וירקות עם אופי" – פירות וירקות במחיר מוזל (ארגז מוזלים).
לרשימה המלאה של הירקניות שמשתתפות לחץ כאן