fbpx

מהעיתונות

  •  
     

    הבחירות לראשות העיר מתקרבות: ראובן לדיאנסקי מצטרף למירוץ

    ראובן לדיאנסקי (צילום: אייל נבו)

    ראובן לדיאנסקי (צילום: אייל נבו)

    סגן ראש עיריית תל אביב-יפו מטעם מפלגת חי-חילונים ירוקים הכריז על התמודדתו לראשות העיר בבחירות המקומיות. "זו הייתה הקדנציה הגרועה ביותר של חולדאי", טוען ראובן לדיאנסקי ומאשים את ראש העיר בהפקרת העיר למשיחיים, כניעה ליזמי נדל"ן וקריסתה המתמשכת של מערכת החינוך

     

    בעוד קצת פחות מחמישה חודשים יתקיימו הבחירות לרשויות המקומיות (31.10), ובמסגרת גם הבחירות לראשות עיריית תל אביב-יפו ולמועצת העיר, וקשה היה לנחש את זה על פי התכונה במערכת הפוליטית שעסוקה יותר בהפיכה המשטרית ופחות בכל דבר אחר. אבל מאחורי הקלעים יש מי שכבר התחילו לחמם מנועים להתמודדות מול ראש העיר הנצחי רון חולדאי (שמסיים כזכור קדנציה חמישית ו-25 שנים בראשות העיר בסך הכל), והיום הצטרף אליהם גם סגן ראש העיר ראובן לדיאנסקי.

    לא לישיבה משיחית בשכונה ליברלית. סגני ראה"ע לדיאנסקי ולהבי בהפגנה נגד ישיבת מעלה אליהו

    לא לישיבה משיחית בשכונה ליברלית. סגני ראה"ע לדיאנסקי ולהבי בהפגנה נגד ישיבת מעלה אליהו

    הבוקר (שני) הכריז לדיאנסקי, יו"ר מפלגת חי חילונים-ירוקים בעיר ושותפו הקואליציוני של חולדאי מזה שנים רבות, כי יתמודד מולו על ראשות העיר ותקף את כהונתו הנוכחית במילים קשות: "זו הייתה הקדנציה הגרועה ביותר של חולדאי", אמר לדיאנסקי. "תמיכתו בגורמים קיצוניים ומשיחיים שפועלים כדי להגביר את ההדתה בעיר מסכנת את עתיד תל אביב-יפו כחילונית וחופשית. זו העת לשינוי ולחילופי דורות". באופן לא מפתיע, גם לדיאנסקי טוען כי אחרי 25 שנה בהנהגתו של חולדאי הגיע הזמן לחילופי דורות בעירייה, טענה שמעלים מרבית הטוענים לכתר ראשות העיר. 

    בדרך לקדנציה שישית? ראש העיר רון חולדאי בבחירות 2018 (צילום: דין אהרוני רולנד)

    בדרך לקדנציה שישית? ראש העיר רון חולדאי בבחירות 2018 (צילום: דין אהרוני רולנד)

    בניגוד לציפיות שרווחו בתקשורת לפני ניסיון ההפיכה המשטרית של קואליציית נתניהו, שמות גדולים מהזירה הפוליטית הארצית עדיין לא נכנסו למירוץ התל אביבי. שמה של חברת הכנסת אורנה ברביבאי (יש עתיד) עלה לאחרונה כמי שמתלבטת אם להיכנס למירוץ, אך נראה שמרבית המועמדים בעיניי עצמם חוששים מהתמודדות עם חולדאי במגרש הביתי שלו ופונים לאלקטורט דומה. בשלב זה נמצאת במירוץ חברת המועצה וסגנית ראה"ע לשעבר ציפי ברנד, שמנהלת מזה מספר חודשים קמפיין תקשורתי אגרסיבי נגד חולדאי ונהנית מאהדה רבה באזורי לב העיר, כמו גם איש העסקים עמוס שפירא והפעיל החברתי ליאור קיי אבישי.

    צלצלו והינצלו. הקו החם של ראובן לדיאנסקי נגד הדתה (צילום: יחסי ציבור)

    צלצלו והינצלו. הקו החם של ראובן לדיאנסקי נגד הדתה (צילום: יחסי ציבור)

    לדיאנסקי, בן 53, הוא חבר מועצת העיר מזה 15 שנה ומבליט את ניסיונו הרב במסדרונות המוניציפליים, תוך שהוא מדגיש כי תל אביב היא משימת חייו ובכוונתו לגבש סיעה שתהווה חזית חילונית-ליברלית מקצוענית, כשהיעד הוא להפוך לסיעה הגדולה ביותר במועצה. לדיאנסקי מתכוון לשים דגש בקמפיין על כניעתו של חולדאי ליזמי נדל"ן, קריסתה המתמשכת של מערכת החינוך ובעיקר שיתוף הפעולה שלו עם הישיבות המשיחיות. "חולדאי עשה רבות למען העיר ושגשוגה וכולנו חייבים לו תודה", הוסיף לדיאנסקי, "אבל כבר לפני כשנתיים וחצי כשהתמודד לכנסת, הוא החליט לוותר על תל אביב והודיע במהלך מערכת הבחירות כי סיים את תפקידו כראש עיר ושיתפטר לאחר שיהפוך לחבר כנסת. רק בגלל כישלונו בבחירות ומטעמי סידור עבודה מבקש חולדאי, בפעם השישית, להיבחר לראשות העיר".

     

 

מה הראש: ראובן לדיאנסקי נלחם על תל אביב חילונית וירוקה

ראובן לדיאנסקי (צילום: אייל נבו). רקע: Shutterstock

ראובן לדיאנסקי (צילום: אייל נבו). רקע: Shutterstock
 
22 ביולי 2023

המירוץ לראשות עיריית תל אביב-יפו מתחמם לאיטו, ובמהלך החודשים הנותרים נארח את המועמדים לראשות העיר – שישה בסך הכל כרגע – לסדרה של שאלונים זהים בתחומי התרבות, העירוניות, המדיניות והחזון שהם שואפים להציג למצביעים בכרך הגדול. השאלון הראשון שאיתו אנחנו יוצאים לדרך עוסק ביחסם של המועמדים לתל אביביות עצמה: מה הם אוהבים פה ומה פחות, איפה הם מבלים, מה חסר להם בעיר וכמובן, מה הכי תל אביבי ביניהם. ראובן לדיאנסקי, ראש רשימת "חי – חילונים ירוקים", חבר מועצת העיר מזה 15 שנה וסגן ראש העיר לשעבר, רץ לראשונה לראשות העיר. זאת תל אביב שלו.

מהו הדבר שאתה הכי רוצה לשנות בתל אביב?
"בשנים האחרונות העיר המדהימה שלנו הופקרה ואני מדבר בעיקר על המרחב הציבורי. היא איננה מנוהלת והבלגן חוגג. העירייה בעצם איבדה שליטה על המרחב הציבורי. גורמים שונים משתלטים עליו ועושים בו כשלהם והכל תוך פגיעה באיכות החיים שלנו התושבים והתושבות. המרחב הציבורי מופקר לגופים משיחיים, לגרעינים תורניים ולקיצוניים שמקבלים רוח גבית מסמוטריץ', בן-גביר, אבי מעוז והפוליטיקאים החרדים. הם הגבירו את פעילותם בעיר ואנחנו רואים הרבה יותר הדתה, כפייה דתית, אירועים בהפרדה בין גברים לנשים, פעילות דתית בקרב קטינים בשכונות חילוניות ועוד.
העיר מופקרת לנת"ע וליזמי נדל"ן. ת"א-יפו הפכה לאתר בנייה אחד גדול. עבודות הרכבת הקלה נעשות באיטיות רבה תוך כדי גרימת מפגעים קשים, רעש ולכלוך. מתקיימות עבודות תשתית רבות, שחלקן מיותרות בעת הזו, ומאות עבודות בנייה פרטיות מצד יזמי נדל"ן מייצרות מטרדים קשים. עומסי העבודות הבלתי הגיוניות, שמתקיימות באותו זמן ברחבי העיר לא מנוהלות, לא מפוקחות ולא מסונכרנות. דבר שגורם לפגיעה קשה באיכות החיים של התושבים ובהתנהלות בעיר.
העיר מופקרת מבחינת תחבורתית. ישנן בעיות תחבורה ומגבלות תנועה קשות בכל העיר. הנהיגה הפראית והמסוכנת של חלק מהמשתמשים בקורקינטים החשמליים מסכנת את שלומם ואף את חייהם של הולכי רגל מכל הגילאים אך בעיקר קשישים. חוסר היכולת של העירייה לפקח, להגדיל את מספר המצלמות ולעבוד מול הרגולטור – משרד התחבורה כדי שיהיו לוחיות זיהוי לקורקינטים החשמליים ועל מנת להגביל פיזית את היכולת של אותם כלים להגיע למהירות גבוהה הם תעודת עניות מהדהדת. מצוקת החנייה של התושבים זועקת לשמיים ופתרונות אמיתיים של תחבורה ציבורית יעילה, נגישה וירוקה, שתפעל שבעה ימים בשבוע ותביא לצמצום השימוש ברכב הפרטי – לא קיימים".

אין יותר תל אביב מזה. שוק הכרמל (צילום: דין אהרוני רולנד)

אין יותר תל אביב מזה. שוק הכרמל (צילום: דין אהרוני רולנד)

מהו הדבר שאסור לשנות בתל אביב?
"האופי הליברלי של העיר, התחושה הזו שקיימת אפילו באוויר התל אביבי של הרגשה של ביטחון והכלה, לא משנה מהו גילך, מגדרך, נטיות המין שלך, איך את/ה נראה/ית, במה עוסק – לכולם יש מקום בעיר שלנו כאן. ללא הבדל דת, גזע ומין! שיש לנו ממשלה חשוכה וקיצונית שמובילה הפיכה משטרית שתפגע אנושות בערכי הדמוקרטיה ואף עלולה להביא אותנו לדיקטטורה ולמדינת הלכה – זה לא מובן מאליו שתל אביב תישאר כך! מי שיעמוד בראש העיר – ואני פועל כדי שזה יהיה אני – צריך שיהיה לו מספיק נחישות, אומץ וניסיון על מנת להתמודד עם כל הגורמים שמאיימים על ציביון חיינו. לצערי, במקרים רבים, העירייה בראשות חולדאי משתפת פעולה עם אותם גורמים ותומכת בהם. אצלי זה לא יקרה! תהיה לי אפס סובלנות בכל הקשור לניסיונות לשנות את החיים החילונים והליברליים בתל אביב-יפו וכן לפגוע בשיוויון, בזכויות אדם, במיעוטים, בנשים, בלהט"בים ובחופש של כל אחד ואחת לחיות על פי דרכו/ה בתל אביב-יפו".

מה הכי תל אביבי בעיניך?
"האפשרות לקנות, לצרוך, לרקוד, לאכול 24/7. זה לא קיים כמעט בשום מקום בעולם. לא משנה אם נתקעת בלי מלח או בלי תרופה, אם בא לך לאכול או לצאת עם בת/בן הזוג. דבר נוסף הוא כמובן חוף הים, נכס טבע עירוני, עם 13 חופים מוכרזים אליהם באים כ-150 אלף מבקרים בכל סופ"ש בעונת הרחצה".

 

מהו הזיכרון הראשון שלך מתל אביב?
"עליתי לארץ בגיל 10 מברזיל. הדבר שהכי הרשים אותי כילד היה שוק הכרמל. מספר שבועות אחרי שעליתי לישראל נסעתי באוטובוס עם סבא שלי לשוק וזה היה מרהיב – השפע, הצבעים, הריחות. זהו בהחלט הזיכרון הראשון שלי מתל אביב".

איזו שכונה אתה הכי אוהב בתל אביב ומדוע?
"זה כמו לשאול הורה איזה ילד או ילדה אתה הכי אוהב. תל אביב היא עיר מגוונת עם שכונות ואיזורים שלכל אחד יש את הייחודיות שלו. אזכיר שתי שכונות מיוחדות עבורי. מעוז אביב, בה גדלתי. שכונה ירוקה עם המון עצים וצמחייה. חיי קהילה מקסימים שיש כאלו שאף מכנים אותה 'קיבוץ'. אציין גם את כרם התימנים המופלאה של שנות ה-80. הצבעים, המוזיקה, האותנטיות, המאכלים והאנשים. כמי ששיחק בנעוריו בקבוצת הכדורגל שמשון ת"א (הקבוצה מהכרם), ביליתי בשכונת כרם התימנים לא מעט".

אין יותר תל אביב מזה. שבוע הספר בשרונה (צילום: רונן טופלברג)

אין יותר תל אביב מזה. שבוע הספר בשרונה (צילום: רונן טופלברג)

מהו הפרויקט העירוני (בביצוע העירייה) האהוב עליך?
"אחד הפרויקטים הכי אהובים עלי הוא פרויקט שרונה. במסגרתו הצליחו לשמור על המבנים העתיקים ואף להעביר את חלקם פיזית במבצע הנדסי מורכב. מדובר בפרויקט ששימר חלק מההיסטוריה של העיר, דאג לשימור פיזי של המבנים הטמפלרים, יצר מתחם קניות, בילוי, אוכל ואומנות והכל בתוך סביבה ירוקה עם הרבה צמחייה ועצים".

מהו מוסד התרבות האהוב עליך בתל אביב?
"הכי אהובים עליי הם מוזיאון תל אביב, תיאטרון הבימה, אצטדיון בלומפילד אבל המיוחד מכולם, שם נחשפתי בצעירותי למוזיקה הישראלית, לבידור, לסטנדאפ ולמופעים מגוונים הוא מועדון "צוותא" הנהדר".

איפה אתה אוהב לבלות בתל אביב?
"אני מאוד אוהב את חוף הים (המקום הקבוע שלי מילדות הוא חוף הצוק). אוהב לטייל בשדרות המרכזיות של העיר (ח"ן, רוטשילד ובן גוריון), אוהב מאוד את איזור שוק הפשפשים והשוק היווני ביפו ואוהב לאכול במסעדות המעולות של תל אביב-יפו".

אין יותר תל אביב מזה. שדרות רוטשילד (צילום: אילן ספירא)

אין יותר תל אביב מזה. שדרות רוטשילד (צילום: אילן ספירא)

מה חסר לך אישית בתל אביב?
"אישית חסר לי בתל אביב מועדון של מוזיקת סמבה ובוסה נובה איכותיים. אבל ציבורית, כדי שתל אביב תהיה באמת עיר עולם ואנחנו נוכל לשפר באופן דרמטי את איכות החיים שלנו, אני רוצה להביא למימוש משמעותי ולשדרוג התוכנית להתמודדות עם משבר האקלים שהובלתי בעירייה, להוביל להקמת חברה עירונית לתחבורה ציבורית שתפעל 7 ימים בשבוע ולהוביל להקמת חברה עירונית שתבנה דיור לשכירות ארוכת טווח במחירים שפויים".

מהי עמדתך לגבי מחאת קפלן?
"מדובר במאבק על העתיד שלנו ושל הילדים שלנו. מלחמה על הבית. אם לא היתה כזו נחישות כבר מזמן היתה הממשלה החשוכה מבטלת את עילת הסבירות, משתלטת על הועדה למינוי שופטים, על בית המשפט עצמו, ודואגת למינויי מקורבים כיועצים משפטיים של השרים. כך שהלכה למעשה ישראל היתה מפסיקה להיות מדינה דמוקרטית והמעבר לדיקטטורה ולמדינת הלכה היה מתרחש הלכה למעשה. אני קורא לכל מי שאוהב את המדינה ורוצה בטובתה, כל מי שחשוב לו העתיד שלנו בה, כל מי שמאמין בחיים ליברליים, נאורים, מודרניים, מתקדמים, צאו לרחובות, הרימו את השלט, השמיעו את קולכם – והצטרפו למחאה בקפלן ובכל מוקד אחר ברחבי הארץ".

 

הצטרפו אליי ול"חי -חילונים ירוקים"

חברים וחברות יקרים,
בבחירות הקרובות, אתמודד על ראשות עיריית תל אביב-יפו ואוביל לחיזוק כוחה של רשימת "חי -חילונים ירוקים" במועצת העיר. עבורי, כמי שמכהן במשך 15 שנים כחבר מועצת העיר ושימש כ-5 שנים, כסגן ראש העיר, מדובר במהלך טבעי ומתבקש. עבורי זאת משימת חיים! אני זקוק לתמיכתכם/ן ואשמח שתצטרפו אליי!